Effect Omzet.Amersfoort exact in beeld

a121106Met het LIFE+ project Omzet.Amersfoort gaat Waterschap Vallei en Veluwe rioolslib omzetten in energie en fosfaat. Om het effect in kaart te brengen gaat het waterschap van juni 2013 tot juni 2014 nauwkeurig volgen hoe de huidige zuiveringsinstallatie in Amersfoort presteert. Zodra de installatie verbouwd is, wordt deze meting in 2015 herhaald. Door beide metingen te vergelijken, wordt het precieze effect van Omzet.Amersfoort inzichtelijk.

Dat de realisatie LIFE+ project Omzet.Amersfoort zichzelf gaat terugverdienen door het opwekken van energie en fosfaat, is duidelijk. Maar wat de exacte resultaten zullen zijn, valt moeilijker te voorspellen. Om dat toch te bepalen, kiest het waterschap voor deze aanpak, aldus projectmanager Henry van Veldhuizen. "Veel innovatie, duurzame projecten missen een objectieve monitoring, maar voor Omzet.Amersfoort is dankzij logoomzetamersfoortdeze aanpak wel nauwkeurig zicht op de effecten."

De metingen vinden plaats in opdracht van Waterschap Vallei en Veluwe onder leiding van het waterkennisinstituut STOWA met een uitvoerende rol voor Grontmij.