Wethouders en Tweede Kamerlid op bezoek

Op vrijdag 6 juni maakten de colleges van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Amersfoort en Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe kennis met elkaar. Helaas kon burgemeester Bolsius er op het laatste moment niet bij zijn. Op de rioolwaterzuivering in Amersfoort gaf beleidsadviseur Henry van Veldhuizen uitleg over het project Omzetpunt Amersfoort.

Met het project kunnen gemeente en waterschap elkaar ondersteunen, zeker omdat ook de gemeente Amersfoort op het gebied van duurzaamheid en energie-opgaven plannen en ambities heeft. Met een korte rondleiding over de zuivering is het programma afgesloten. Het programma met de beide bestuurlijke colleges begon eerder die dag met een boottocht over de Eem. Veel strategische zaken werden besproken en er was ook aandacht voor het dijkverbeterproject Randmeren en Eem.

Over bestuurlijke aandacht heeft Omzetpunt Amersfoort in 2014 niet te klagen. In april bracht Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA) een werkbezoek aan de rioolwaterzuivering van Amersfoort. De parlementariër uit Voorthuizen liet zich graag bijpraten over het duurzame en innovatieve project.


kennismaking met b en w amersfoort

De Amersfoortse wethouders Buijtelaar, Houwing, Van den Berg, Imming en Tigelaar temidden van heemraden en dijkgraaf van Waterschap Vallei en Veluwe.